Thursday, December 31, 2009

LOVE finding tag!

Salam...
Dah lama ibu tak conteng2 kat blog ni...lepas buang semua sawang2, barulah ibu ada mood nak tulis balik..
Tu pun lps ibu sedar ibu tlh di tag oleh mama irfan..sorry la buk wirda, aku tak perasan hang tag aku...

1) First time jumpa your hubby bila dan kat mana?
Jumpa masa sama2 belajar kat sekolah pondok dulu...

2) Love at first sight?
  Tak lah...mungkin yg ke 123 sight kut baru fall in love...
   rasanya betul2 fall in love kat my hubby masa he and his family dtg merisik...hehehehe..sorry ye bang...
   But he knows it..hahaha..

 3) Who is he when the first time you met him?
    Alah, budak2 kolej biasa2 je...

 4) How long it takes for him to ask you out for a date?
    Our first date ialah slps di ijab kabulkan...

5) First place dating?
     M\y house la...

6) How he proposed?
     Terus terang je tanya dlm tepon...

 7) Special date with your hubby?
     Tunang,Anniversary, birthday Najihah...

8) Changes that he asked you to do?
    Entah la, x pernah pun dia suh ubah apa2...ooh ada2, tak hbs2 suh org tukar keta...

9) What is about him that you love so much?
    Anything, but not everything...



10) What is about him that you wish he would change?
      Ada la, it's between me and him...


11) You will lose your mind and crack your head when he..
       is not around especially klu outstation lama2...


12) You will smile through your eyes for the whole day when he..
      Is always by my side...
 
 
13) Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..
      My love after Allah...
 
 
Buk Yana and Buk Huspa, awat hampa tak buat lg benda ni....meh la buat boring2 ni...
 
 
 

Ni masa kenduri kat kajang..



Time still berdua2 an..ikut hubby pi main go kart..


Lepas joging kat tmn tasik, bersenang lenang di depan Zoo plk..


Time ni dah jd pengantin lama dah..tumpang pelamin org..

 
   


Berjalan ke sana sini..tiada keraguan..

Monday, November 30, 2009

Rezeki Allah datang lagi...

Salam...

Dah lama sgt ibu tak update blog..Ibu tak ada mood sgt2 sbnrnya..sbb ibu skrg tengah mabuk2...so blog pun ke mana...hidup pun jd tak terurus....klu mmg dah jenis mabuk teruk ni, mmg tak blh nak elak..redha je la..dan bersabar...bak kata abah, besar pahalanya...

Najihah pun dah masuk setahun Isnin lps..dah nak jd kakak...tak celebrate apa2 pun..ibu just beli kek and hantar kat nursery dia..bg bdk2 makan...at the same time ibu ngan abah kena sakit mata..so tak leh nak jaga Najihah kat rumah..takut jangkit plk..Najihah tengah belajar bertatih..sebulan dua lagi blh la berlari tu...tp panjat memanjat dia dah expert...

Dah tak tahu dah nak update apa lg...sbnrnya macam2 benda jadi, tp biarlah semua tu berlalu cam tu je..malas nak record kat blog nih...

Apa2 pun, doakan ibu kuat nak hadapi semua ni...Ibu still breastfeed Najihah and ibu berazam nak tandem nursing Najihah dan adiknya klu di izinkan Allah....walaupun susu ibu skrg ni dah tak bnyk macam dulu, tp InsyaAllah rezeki Najihah masih ada.....

Meh la tgk few latest pics...




Kat R&R Air Keroh..On the way ke JB masa konvo pak su..


Dah tak blh duduk dlm baby chair lagi..mesti nak panjat naik atas meja..


Makan jagung seketul..


Panjat lagi.....


Dalam car seater pun dah tak blh nak duduk...



Birthday cake...

Wednesday, October 28, 2009

SMILEYKIDZ ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Selama ni ibu tak pernah pun join mana2 contest...tp kali ni rasa macam nk join pulak bila terjumpa contest ni masa dok blog hoping....Saja gatal2 tangan rasa nak buat entry pulak...Contest ni organized by SMILEYKIDZ..meh le jengok blog diaorang nih..http://smileykidz.blogspot.com/
Sambil2 tu ibu nak ajak mama bobot, mama irfan dan umi Izz join sekali...meh la...memeriahkan contest ni..bukan kena bayar pun...hehehehe...

 Cara2 penyertaan?


  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.

Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:

Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
Ha selesai dah semua tu...skrg ni la dia few pictures of Azzahratun Najihah,11 months yg ibu rasa teramatlah ceria nih ( inilah perasan seorang ibu..hahaha)...Time ni pg lunch kat Big Plate ngan pak cik & mak cik...


Ok, sebelum makan Najihah baca doa dulu ye...Amin...



Huyehh....syoknya dah boleh makan...



Ooohhh cam ni rasanya..boleh tahan jugak...



Ibu...Nak lagi !!!!



Ermh...so tasty!!!....Nah,yang ini untuk ibu ok...



Wednesday, October 14, 2009

Aku terkenang....


Salam...


Najihah dah nak masuk 11 bln...Next month dah setahun..rasa macam cepat betul masa berlalu..
sakit contraction dan bersalin masih terasa lagi sampai sekarang..apatah lagi mabuk teruk sampai 6 bln..
seminggu terlantar tak leh bergerak, tak leh makan, semua isi perut keluar..MC plk tak yah ckp la.sampai tinggal zero...annual leave lagi kena ambik..hahaha yg plg ibu ingat, masa mabuk teruk tu ibu cuma blh makan biskut segi empat kering tu dan minum spirulina jer....itu pun lps makan keluar balik...
macam2 dah dilalui sepanjang bergelar ibu ni...ibu tau, bkn ibu sorang jer plg teruk alami benda2 gini..mama bobot tu lagi la 9 bln dok menaggung morning sickness..bkn morning jer..dia sapu semua x kira masa...morning+afternoon+evening+night sickness..hr nk bersalin kan bobot pun dia dok wek2 lagi...hai...

tapi kan tu semua Allah dh bg habuan dan bahagian masing2..just face trough it...Allah tahu setakat mana kita sanggup tanggung ujian tu semua...itu ayat nak nyedapkan hati jer..tp masa dok lalui semua ni..fuh tak tau cam mn nak crita no..speechless...tak tau mcm mn nak habaq pi...yg pernah alami je tau cam mn rasanya..ada yg rasa sikit, ada yg rasa bnyak..si umi zafran tu plk tak pernah nyer muntah2 ke, loya2 ke...steady jer...blh plk dia dok tunggu2, eh bila nk muntah ni...mcm tu punya kes pun ada...

First day hantar Najihah ke nursery ibu nangis..rs x sanggup berpisah ngan dia..tp Najihah ok jer..controll macho..first timer cam tu la..lps2 tu ok dah...Najihah selalu sakit..demam,selsema,batuk...kdg2 kena demam panas..ada entry kat sini pasal perihal dia demam..satu2 ibu & abah lalui semuanya...x suka nak ingat2 balik semua cerita2 tu..tp semua tu pengalaman dan pengajaran yg sgt berharga for every parents..melihat anak membesar di depan mata, is the most precious time for us...ibu pun tak faham kdg2 ada parents yg sanggup hantar anak kat kg yg jauh bagi atuk & neneknya jaga...bg ibu, cam mn susah sekali pun, ibu akan tetap jaga sendiri anak2 ibu..masa awal2 dulu ada jgk opah suruh tinggalkan Najihah kat kg dulu..sementara dia nak beasar..dah setahun dua baru la amik dia dok sekali...sbb opah risau hantar dia kat nursery..fuyohhhh...mana ada jalan..ini tdk blh dibiarkan.....

Letak anak kat nursery mmg banyak risikonya..risiko sakit tak yah ckp la..selsema sebulan kena 2 kali..klu anak kita tak dijangkiti, dia yg menjangkiti plk...tp klu ikut paediatrik, benda ni bagus untuk bg anak kita expose pd bakteria dan virus..so antibodi dia akan developed against virus2 ni...dia akan jd lbh kuat sbb bdn dia dah recognize virus2 tu...kat nursery tu brp ramai dah bdk2 yg masuk hospital sbb sakit..nak salahkan diaorg pun tak blh jgk..kena gak berterima kasih sbb diaorg jagakan anak kita..kecuali lah mmg nursery tu teruk sesangat..setakat ni Alhamdulillah ibu satisfied la dgn nursery ni..apapun kita sbg parents kena la usaha yg terbaik nak elak benda2 ni kan...masa Najihah demam teruk, ibu ada gak terfikir nak berenti kerja jaga anak kat rumah..tp itu masa hati tengah tak tenteram kan..fikiran pun kacau...

Ini baru sikit jer yg ibu dah lalui..lps2 ni bnyk lagi cabaran mendatang...apapun kena la jgk harungi semuanya..dah namanya kita ni khalifah Allah kat muka bumi ni kan...kena la hadapi semuanya...yg penting bekalan kita...iman, amal, mental dan fizikal...InsyaAllah, dipermudahkan semua urusan kita..dah bg tazkirah plk dah...hahaha..ibu dulu pernah jd naqibah usrah tau masa belajar..tp skrg ruginya dah tinggal semua tu...sbnrnya, klu sapa2 yg pernah terlibat dgn usrah, dia akan tahu satu kekuatan akan ada pd diri kita..kekuatan untuk beribadat dan juga bermuamalat...tp terpulang jgk lah pd individu tu sejauh mana penghayatan dia...meh umi zafran, mama bobot & mama irfan kita form usrah kita...hr tu pot luck dah berjaya kita buat dah...huyehhh...

Dah bnyk sgt ibu membebel nih...apa kata kita tgk few pictures aksi2 terlarang Najihah..bdk kecik yg sedang membesor nih....



Dah pandai pusing2 knob volume and bukak tutup kaset cover kat hi-fi abah...




Suka benor tarik hidung si hello kitty ni..sian dia..mesti sakit kan...



Ini tengah practice kalau nak naik train atau bas nanti..pegang kuat2 takut jatuh..tiket2!!



Tidor keletihan..



Tidor ala2 superman nak terbang.....shew!!!!



Dok sibuk tengok cat masa kat kedai makan...tak layan belon yg abah bagi..

Monday, October 12, 2009

Raya dah nak habis baru terhegeh2 nak buat entry raya...



Dah 23 Syawal, barulah ibu sibuk nak menulis pasal raya..semenjak balik dari cuti raya hari tu, memang mood nak berblogging pun hilang..mungkin sbb banyak sangat makan ketupat daun palas dan rendang..
Tahun ni turn beraya kat kajang dulu..Biasala kat sini mana nak jumpa ketupat palas..Yg ada nasik himpit, kuah kacang..kemudian lontong, dan lemang yang dibeli kat gerai2 tuh...tp special sikit sbb tahun ni ibu memberanikan diri untuk masak mee kari kat rumah atuk (FIL ku...)sblm ni ibu hanya menolong2 apa yg patut ajer..itu pun sbb abah yg suruh..klu tak jgn hrp la ibu nak masak..tak berani gak nak memandai2 kat rumah org...
rupa2nya itu la plk yg menjadi rebutan time raya tu..walaupun sbnrnya ibu rasa kuah mee tu tak menjadi sgt..
rempah kari nya kurang..bg org utara, karinya tu kena kaw2 sikit baru la sedap kuahnya..ibu beli kat Aci pasar borong tu la..konon rempah dia giling sendiri..saja nak try..rupanya tak cukup letak sikit...kena letak banyak baru la kick..tak kisah la yg penting selamat la semua mee tu...ibu pun tak sempat makan..dah last2 nak kering dah kuah tu baru ibu terasa nak makan...yg penting tetamu semua dpt makan.....
Mlm raya tu kul 12.00, baru la kami bertolak balik ke Batu Kurau pulak...jalan walaupun x jem, kenderaan still banyak..so, mmg tak stop kat mana2..terus je balik rumah opah..

Kat Batu Kurau pulak (tak tau la org tau ke tak batu kurau ni kat mana) mcm biasa la pegi raya konvoi ramai2...keluar pagi, malam barulah balik..dah jd tradisi mcm tu kan..tp yg tak tahan nya jem la bila semua org sibuk keluar rumah untuk pegi beraya rumah sedara mara yg jauh2 plk..
Apapun yg penting kita semua dpt mengeratkan hubungan silaturrahim sesama sedara...

Tahun ni kali ke 2 ibu tak buat puasa 6...last year sbb tengah boyot tak larat nak puasa..tp alhamdulillah puasa Ramadhan full..Tahun ni plk sbb still breastfeeding Najihah..harap2 thn2 mendatang dpt la ibu continue puasa 6...teringat masa belajar dulu, meriahnya puasa 6 dgn kawan2..bila dah habis puasa 6, masing2 akan declare dia dah raya..so yg lain akan jeles dan berusaha gak nak habiskan.bkn la nak menunjuk2..tp sekadar nk motivate kwn2 lain..masing2 berlumba menunaikan ibadah yg sgt2 dituntut....


Malas lagi sbnrnya nak update blog ni..apa pun meh la tgk few pictures kat bwh ni..

Klu ada mood nanti ibu update lagi ok...




Ini batch yg turn beraya kat Kajang dulu tahun ni...geng ibu dan geng pak lang..tp geng bus sekolah tak sure la plk beraya kat mana...
Dari kanan: mak ngah, abah,pak lang, kak syikin, atuk,ibu,najihah(yg tak pandang kamera),mak lang & adlina(yg also tak pandang kamera)...tak plan pun nak buat tema hijau dgn diaorang..tp bila semua dah pakai baju raya, lor, hijau la plk semua...tp mmg ramai yg buat tema hijau thn ni kan...elok la tuh..everyone, let's go green...




Abah, ibu dan Najihah...Serba hijau..Abah pakai baju melayu masa kawin.. hehehe..mcm pengantin baru pulak...



Atuk dan cucundanya...kak syikin dan najihah....


najihah terpaksa ditangkap oleh kak syikin sbb tak nak bergambar...




Friday, September 11, 2009

Tag from Hushus......

Hushus dah Tag kan..terpaksa la buat.....takut kena marah...
TASK: upload satu pic anda yg paling ridiculous @ hodoh (WAJIB). Snap secara spontan depan pc lg bagus...

Tapi gambar saya ini adalah snap depan buah anggur yg belum masak....






1. Kenapa anda rasa pic tu ridiculous?
    Rasa2 nya rediculous la sbb....menunjukkan barisan gigi yang tdk teratur itu..tersenyum seperti kerang busuk...
2. Di mana ni?
    Di kebun anggur kat Australia  Balakong....follow hubby and FIL pg beli anak pokok anggur...Jauh tu   sampai ke Autralia Balakong...
3. Senaraikan rakan2 yg ingin anda TAG
    Tak ramai..sorang jer...
    Suzie, saya telah meng TAG awak..sila laksanakan tugas ini dgn jayanya...
4. Ucapan anda?
   Selamat Hari Raya.....

Konflik (bkn corflakes) menjelang raya...

Kalau nk raya je mesti akan timbul isu ni..
Baik yg dah lama kawin...yg baru apatah lagi...
Bg yg 1st time nk sambut raya as a husband & wife, ni la masanya nak oh som, atau lai li tamplum..kebiasaannya, suami akan mengalah dan ikut balik ke kg halaman si isteri..nk amik hati la konon, time ni love is still fresh and strong...x kurang jgk yg kena mengalah dgn suami (macam ada experience jer..)...
ok, this is starting point la untuk tentukan turn beraya..
bila 2nd time and the next2 time after that,..wpun dah ada turn masing2, isu lain plk timbul..isu2 nya adalah spt berikut;

1- hr raya ke brp nk balik ke rmh mertua @ rmh parents sendiri?
2- brp hr nk raya kat rmh mertua & brp hr plk raya kt rmh parent sendiri?
3- Alamak, nursery@ baby sitter tutup @ cuti awal, sape plk nk amik cuti untuk jaga anak ?
4- pikir la sendiri..
5- sy x nak masuk campur masalah anda...

Ini tak termasuk lagi, kuih brp jenis nak beli, baju brp pasang plk, duit raya dah tukar ke belum, perabot baru dah sampai ke belum...bla..bla..bla...

Jadi,kesimpulannya...

Selesaikan la semua konflik yg terjadi semasa menjelang raya ni dgn penuh berhemah...
ini jgk termasuk dalam kempen keselamatan jalan raya iaitu pemanduan berhemah...
Apapun, raya tu raya jgk..puasa jgn lupa ganti tau...

Thursday, September 10, 2009

Hahaha...tukar template lagi..


Entah kali ke berapa dah tukar template blog ni...
Manusia x pernah puas dgn apa yg ada..
tp klu for better apa salahnya kan..
Tak kisah la kalau org kata syok sendiri pun....
Yg penting kita sendiri suka......
Sbnrnya ibu ni jeles ngan blog jiran ibu Suzie  tu....
suzie, saya tlg promote blog awak plk ye..jgn lupa kasi kuih raya nanti..
blog dia sgt best...catikkkk......
tapi kan suzie, Aziziku ckp dia tak faham apa yg awak tulis...hahahaha....
tapi tak pe la, saya akan memahamkan dia, akan maksud awak itu..
Conclusionnya, marila kita teruskan ber blogging...

Thursday, September 3, 2009

Aku rasa....

Dah 2 thn lbh aku ..........
Rasanya aku......
Selama tu juga la aku.....
Aku hilang....
Memang semua itu......
Kadang2 aku rasa macam nak....
Sebab tu la aku selalu tengok....
Tapi sekarang ni keadaan....
Sebenarnya aku sangat-sangat.....
Dengan.....
Aku tau banyak yang harus aku fikirkan untuk......
Dan aku masih bersyukur dengan.......
Nasib baiklah aku ada...............dan.........
Dan itu lah yg memberi.........
Aku pun tak pasti sampai bila aku akan....
Haruskah aku.....????
Ya Allah...Berilah petunjuk kepada hambamu ini...Hanya Kau yg mengetahui apa yg terbaik untukku....

Wednesday, September 2, 2009

Balik kampung......

Last weekend sempena drag cuti merdeka Isnin tu, kami semua balik kampung kat Batu Kurau nun...
Najihah plg excited nk jumpa Opah ngan Tok Wan..sbnrnya opah ngan tok wan lg excited nk jumpa Najihah..Ibu ngan abah tak balik pun tak pe..yg penting Najihah...
Best sungguh berpuasa kat kampung..dpt rasa masakan mak..semua org balik...
Ayah Ngah & mak ngah, pak su, tp pak cik apis tak dapat balik sebab dia ada class kat UM nun..
Kesian mak cik tak de geng...mak cik yg cuti sekolah seminggu tu balik shah alam..then kami bwk lari dia balik kampung sabtu tu...mak cik tengah mabuk2 tu..dlm perut mak cik ada baby!!
nanti najihah dpt adik sepupu...so najihah boleh la buli dia..kehkehkeh..actually Najihah dah ada sepupu, tp Allah lebih sayangkan dia..Dia dah pergi sejak 7 bln dalam perut mak ngah..itu semua dah takdir..Dah ada bidadari tunggu ayah ngah & mak ngah kat syurga kan...
These are few pictures yg sempat ibu snap....

Sebelum balik kampung kita mandi dulu....
Abah yg tengah drive sambil control macho...
Najihah main dalam keta dgn mak cik..mak cik tu dah la tak larat, tp terpaksa layan najihah...
Bila dah penat & ngantuk, Najihah melepet kat mak cik...
Sempat pergi shopping kat Taiping Central...Najihah, mak cik and opah...
Ok, raya nanti kita balik lagi ye.....

Monday, August 24, 2009

Marhaban Ya Ramadhan..

Alhamdulillah..dah 3 hr kita berpuasa...






Ibu rasa pening2 and letih sikit..2 hari yg lps ok jer..masuk hr ni mcm lemah sikit badan ni..

Tp InsyaAllah semoga Allah bg kekuatan untuk ibu meneruskan amalan ini..last year, ibu berjaya gak puasa penuh sebulan..masa tu Najihah kat dlm perut ibu..w/pun mabuk time tu, Allah still bg kekuatan...thn ni, walaupun dok fully breastfeeding Najihah, InsyaAllah di beri kekuatan...masa zaman Rasullulllah dulu, org berperang pun blh berpuasa (perang badar)...



Ermh...

Ada beberapa perkara ibu nak report kat blog ni...


1) Ibu berjaya siapkan gown biru Najihah..jgn lupa say thanks to Aunty Yana atas pemberian kain biru tu...dan sempat jgk ibu snap few pictures of Najihah..saja ibu buat labuh sket..ala2 muslimah gitu ( sbnrnya tersalah agak ukurannya...kui..kui..kui..)




Gown yg dah siap dan patennya di cilok dr internet..


Bergaya dgn topinya...



Posing as a model dgn bantuan abah...

Senyum nak tunjuk gigi 6 batang..

Cak !!!

2) Abah MC 4 hr last week..demam, migrain and BP dah naik 140..so ibu skrg menjadi semakin garang dalam hal2 pemakanan abah..2 hari berturut2 abah pg ambik Najihah kat nursery and bwk pi main kat tmn meinan..




Abah main jongkang-jongkit ngan Najihah..eh mana ibu?
Ibu la yg amik gambar...


3) hari sabtu, hari puasa pertama sambut puasa di rumah ayahanda mertuaku di Kajang..
Semua org datang..Mak Long, Pak Lang and Pak cik Amir..
Najihah and cousin2 nya bergambar sakan...
Syazwan(abg wan), Syikin(kakak),Athirah & Adlina..



Najihah & atuk....



Wednesday, August 19, 2009

Aktiviti ku hr ini..


Ibu dah berkomplot dgn mama huspa untuk menjalankan mission impossible ini..

Akhirnya tanpa ragu2 km berjaya jgk...dgn selamber jer...

Lihat la muka ibu yg seposen ini tgh buat project...poyo kan ?

kui..kui..kui.


..

Tuesday, August 18, 2009

Najihah kat dalam perut ibu..

Ini gambar-gambar Najihah masa ibu buat detailed scan..masa ni baru 15 weeks & 2 days..





Sangat excited nak tunggu cam mn la rupa baby ni....
Bila dah keluar, mcm ni la rupa baby yg dalam perut ibu ni..


Last week story...

Alhamdulillah.....Syukur sangat pd Allah, Najihah dah sihat..tinggal batuk je sikit2..esok dah tk yah mkn ubat...

Last week, ibu najihah cuti panjang 4 hari..starting from Tuesday till Friday..
Najihah demam sejak Sabtu tp on and off.Tp hari selasa dia demam continueosly sampai la hari khamis...tambah ngan selsema and batuk berkahak..



dah 2 klinik biasa bwk dia pg..lastly ibu & abah decided bwk pg Azzahrah jgk jumpa Paed Dr Nazim..Dr Nazim ada malam..So tunggu abah balik keje dulu..then balik kajang..after maghrib terus keluar ke Azzahrah..kat kajang pun najihah dok merengek.main ngan atuk pun tak nak..


Dr Nazim diagnosed Najihah kena infection sbb dalam telinga dia merah2...so dia start la antibiotic..dah mcm2 antibiotic Najihah makan sejak umur dia 5 bln.
Then lg sekali kena amik nebulizer..tp kali ni Najihah dah tak jerit2 mcm dulu..agaknya dia ngantuk sama kut..kali ni dia cool je..tgk muka abah, tgk muka ibu..ms bg gas kat emergency room tu, ada sorang pompuan suspect H1N1..takut jgk dok situ lama2..then org hospital serdang datang amik ngan ambulance..mana2 suspect H1N1 kat hospital private mesti kena tendang pi goverment jgk...

Precaution from H1N1....masa kat Azzahrah..



Jumaat, Najihah dah tak demam...so continue antibiotik & ubat batuk je..

Alhamdulillah Monday ibu dah blh pg keje..Najihah pun dah blh pg sekolah..rupa-rupanya ramai bdk2 kat Nursery tu yg demam, selsema, batuk...
Harap2 nya lps ni Najihah sihat walafiat....


Masa cuti tu, Ibu langsung x leh buat keje rumah..so abah pun amik cuti gak Tuesday and Thursday...Abah tlg ibu buat keje rumah..masak, basuh kain, kemas rumah..Abah baik kan Najihah!!...



Ni la sambal ayam campur ikan haruan ( seekor je) yg abah sempat bwk balik ms pg janda baik hr tu...sedap jgk abah masak..Abah, lain kali masak lg ye...