Monday, November 30, 2009

Rezeki Allah datang lagi...

Salam...

Dah lama sgt ibu tak update blog..Ibu tak ada mood sgt2 sbnrnya..sbb ibu skrg tengah mabuk2...so blog pun ke mana...hidup pun jd tak terurus....klu mmg dah jenis mabuk teruk ni, mmg tak blh nak elak..redha je la..dan bersabar...bak kata abah, besar pahalanya...

Najihah pun dah masuk setahun Isnin lps..dah nak jd kakak...tak celebrate apa2 pun..ibu just beli kek and hantar kat nursery dia..bg bdk2 makan...at the same time ibu ngan abah kena sakit mata..so tak leh nak jaga Najihah kat rumah..takut jangkit plk..Najihah tengah belajar bertatih..sebulan dua lagi blh la berlari tu...tp panjat memanjat dia dah expert...

Dah tak tahu dah nak update apa lg...sbnrnya macam2 benda jadi, tp biarlah semua tu berlalu cam tu je..malas nak record kat blog nih...

Apa2 pun, doakan ibu kuat nak hadapi semua ni...Ibu still breastfeed Najihah and ibu berazam nak tandem nursing Najihah dan adiknya klu di izinkan Allah....walaupun susu ibu skrg ni dah tak bnyk macam dulu, tp InsyaAllah rezeki Najihah masih ada.....

Meh la tgk few latest pics...




Kat R&R Air Keroh..On the way ke JB masa konvo pak su..


Dah tak blh duduk dlm baby chair lagi..mesti nak panjat naik atas meja..


Makan jagung seketul..


Panjat lagi.....


Dalam car seater pun dah tak blh nak duduk...



Birthday cake...

9 comments:

Yati said...

Ros,
comelnya Najihah.
Insya-Allah, semoga Ros sihat dan kuat untuk terus bf anak. :)

Ros said...

Thanks Yati...challenging betui ni...

^wirda^ said...

tu dia anak dara nih..ganaihh..panjat sana sini..hahaha..
comel makan jagung.. irfan pun makan jagung raya aritu..tp tok dia kena tlg runaih sebiji2 la biji jagung tu.. so cuma 4 bijian je irfan makan..haha
neway, Hepi besday Najihah!

Ros said...

tu la wirda, patut la ibu alah teruk masa pregnant dia..org kata klu alah teruk, anak aktif..anak dara ni mmg suka mkn jagung...gigi dah banyak, dah pandai gigit and kunyah..
klu tarik jagung tu dr mulut dia keriau satu rumah...

Yati said...

Hi Ros, Yati singgah sini lagi, sambil klik klik AdSense Ros. :)
How r u today? Harap kurang skit mabuk.

Ros said...

Rajin nye yati singgah..nanti blh la singgah rumah plk kat shah alam ni ye...mabuk ni cam biasa la..selagi x hbs musim..masa najihah dulu 6 bln br ok..pagi2 lembik la..muntah pagi tu wajib dah..pas tu ptg dia jadi plk...redha je la kan..dah penyakit org pompuan...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tahniah ros..
semoga dapat tandem nursing...amin..

wow..leh tahan la lasak ye najihah..ehehe..biasala..anak sulung gegirl..mmg camtu..anak2 buah sy pon camtu..so kenela bnyk2 bersabar ngan ragam depa..

:-)

Jue_liana said...

Salam Ros, tahniah and hepi belated bday to najihah... Cepat ms berlalu dan besar dah anak kite... :)

Yeyyy Lydia ada geng memanjat... selamat mengemas plak lepas nie.. huahuahua

hushuss said...

Go go Najihah...muka comei tp memanjat tak hengat..

Post a Comment

nak tulis...