Wednesday, June 16, 2010

Taraaaaa!!!!!.....hahaha still belum bersalin lagi..

Salam..

Saja je nak buat entry untuk jawab komen kengkawan...sementara belum bersalin lg ni..hehehe..heboh je kan dah nak bersalin..tp baby still x nak  keluar..belum ada tanda2 pun lg..sakit2 pun tak..Isnin & selasa Dr bg mc..tp hr ni mls nk duk rumah..baik pi keja, jalan2 sket..mn tau blh bersalin...hihihi..
Dr kasi chance sampai Jumaat ni..lps tu br decide nk induce or tunggu lg..hrp2 x yah la induce..biar la sakit tu dtg naturally...ooh dulu ms bersalin kat najihah kena drip tu pun sakit yg amat..klu induce ikut bawah tu lg sakit ke ? ada ke sesapa yg dah experienced?...

rose,
thanks rose, takut2 pun kena gak harung nih....

wirda,
hrp ingat lagi la skill meneran tuh..tp klu dah sampai time tu, teran je la..

zie,
aahh zie pantang kat bt kurau le....meh dtg melawat nanti bwk angpow busat2...

Suzi,
Tu la lg ngeri rasanya nak kembali ke saat2 itu...tp kita doakan la yg terbaik kan...
meh awak dtg visit saya dulu, nanti sy pi visit awak plk..hehehe..

ummi Eiz,
your luck is next year...i wish! Najihah dah tak sabar nk dpt adik tu...

Suzie,
Tunggu awak kena gigit semut plk next year...hihihi...yeay2, suzie x leh pg obersea la next year...
dengki tak I ?

Yati,
Thanks Yati...doakan semuanya di permudahkan ye...

Friday, June 11, 2010

Entry sebelum bersalin...

Alhamdulillah skrg dah week 39..due is on 15/6..

so skrg tunggu hari je..kesihatan ibu pun ok2 je baik...
still larat uruskan Najihah, Abah & still bekerja...
Malas plk nk ambik cuti awal..selagi larat berjalan, kerja je la..sampai la dah rs sakit..Lagipun Abah yg hantar ibu pg keja..

Persiapan semua pun dah ok...InsyAllah this time gegirl jgk..
so x bnyk keperluan yg perlu di beli..guna Najihah punya dulu je...
Ada la beli sikit2..tak adil plk klu x beli langsung semua pakai kakak punya...

Org ckp bersalin anak pertama plg menakutkan sbb first timer..tak tau apa2 pun lg..tp ibu rs 2nd time ni pun menakutkan jgk..sbb kita dah lalui 1st experience dulu..so dah dpt imagine what is going to be happen nanti..
Apapun, doakan lah ibu selamat...dipermudahkan segala urusan..bkn saja urusan bersalin, urusan nk uruskan 2 baby ni nanti...emrh..br nk dpt 2 anak dah heboh..cam mn la org dulu2 blh beranak sampai 10 org...ooohh x dpt dibayangkan....