Monday, August 24, 2009

Marhaban Ya Ramadhan..

Alhamdulillah..dah 3 hr kita berpuasa...






Ibu rasa pening2 and letih sikit..2 hari yg lps ok jer..masuk hr ni mcm lemah sikit badan ni..

Tp InsyaAllah semoga Allah bg kekuatan untuk ibu meneruskan amalan ini..last year, ibu berjaya gak puasa penuh sebulan..masa tu Najihah kat dlm perut ibu..w/pun mabuk time tu, Allah still bg kekuatan...thn ni, walaupun dok fully breastfeeding Najihah, InsyaAllah di beri kekuatan...masa zaman Rasullulllah dulu, org berperang pun blh berpuasa (perang badar)...



Ermh...

Ada beberapa perkara ibu nak report kat blog ni...


1) Ibu berjaya siapkan gown biru Najihah..jgn lupa say thanks to Aunty Yana atas pemberian kain biru tu...dan sempat jgk ibu snap few pictures of Najihah..saja ibu buat labuh sket..ala2 muslimah gitu ( sbnrnya tersalah agak ukurannya...kui..kui..kui..)




Gown yg dah siap dan patennya di cilok dr internet..


Bergaya dgn topinya...



Posing as a model dgn bantuan abah...

Senyum nak tunjuk gigi 6 batang..

Cak !!!

2) Abah MC 4 hr last week..demam, migrain and BP dah naik 140..so ibu skrg menjadi semakin garang dalam hal2 pemakanan abah..2 hari berturut2 abah pg ambik Najihah kat nursery and bwk pi main kat tmn meinan..




Abah main jongkang-jongkit ngan Najihah..eh mana ibu?
Ibu la yg amik gambar...


3) hari sabtu, hari puasa pertama sambut puasa di rumah ayahanda mertuaku di Kajang..
Semua org datang..Mak Long, Pak Lang and Pak cik Amir..
Najihah and cousin2 nya bergambar sakan...
Syazwan(abg wan), Syikin(kakak),Athirah & Adlina..



Najihah & atuk....



6 comments:

Azizi said...

comeinye...leh antar masuk majalah pa ma..

^wirda^ said...

comelnye baju!! bleh jual kat little miracle ni.
irfan pun nak satuuuuuuuu! SATU!
hahaa..
slamat puase!

Ros said...

little miracle x buat tempahan lg pun...
irfan suruh mama buat satu...

hushuss said...

hahahaa..yes, i like..buat pendek skit..ala2 seksi..hahaha...misti bobot suka..ups! pintai kat tgn tu cantik la ibu najihah....terima tempahan utk org dewasa dak? hahahahaha....

eh, boleh gak juai kat little miracle ni...buat pakai japanese cotton...wahhh...apa pendapat anda?

mochitsuki said...

nak tempah gak satu.. :p

Ros said...

takut nak amik tempahan..takut kena kejar ngan customer sbb setahun pun tak siap2 lg..

Post a Comment

nak tulis...