Friday, September 11, 2009

Tag from Hushus......

Hushus dah Tag kan..terpaksa la buat.....takut kena marah...
TASK: upload satu pic anda yg paling ridiculous @ hodoh (WAJIB). Snap secara spontan depan pc lg bagus...

Tapi gambar saya ini adalah snap depan buah anggur yg belum masak....






1. Kenapa anda rasa pic tu ridiculous?
    Rasa2 nya rediculous la sbb....menunjukkan barisan gigi yang tdk teratur itu..tersenyum seperti kerang busuk...
2. Di mana ni?
    Di kebun anggur kat Australia  Balakong....follow hubby and FIL pg beli anak pokok anggur...Jauh tu   sampai ke Autralia Balakong...
3. Senaraikan rakan2 yg ingin anda TAG
    Tak ramai..sorang jer...
    Suzie, saya telah meng TAG awak..sila laksanakan tugas ini dgn jayanya...
4. Ucapan anda?
   Selamat Hari Raya.....

Konflik (bkn corflakes) menjelang raya...

Kalau nk raya je mesti akan timbul isu ni..
Baik yg dah lama kawin...yg baru apatah lagi...
Bg yg 1st time nk sambut raya as a husband & wife, ni la masanya nak oh som, atau lai li tamplum..kebiasaannya, suami akan mengalah dan ikut balik ke kg halaman si isteri..nk amik hati la konon, time ni love is still fresh and strong...x kurang jgk yg kena mengalah dgn suami (macam ada experience jer..)...
ok, this is starting point la untuk tentukan turn beraya..
bila 2nd time and the next2 time after that,..wpun dah ada turn masing2, isu lain plk timbul..isu2 nya adalah spt berikut;

1- hr raya ke brp nk balik ke rmh mertua @ rmh parents sendiri?
2- brp hr nk raya kat rmh mertua & brp hr plk raya kt rmh parent sendiri?
3- Alamak, nursery@ baby sitter tutup @ cuti awal, sape plk nk amik cuti untuk jaga anak ?
4- pikir la sendiri..
5- sy x nak masuk campur masalah anda...

Ini tak termasuk lagi, kuih brp jenis nak beli, baju brp pasang plk, duit raya dah tukar ke belum, perabot baru dah sampai ke belum...bla..bla..bla...

Jadi,kesimpulannya...

Selesaikan la semua konflik yg terjadi semasa menjelang raya ni dgn penuh berhemah...
ini jgk termasuk dalam kempen keselamatan jalan raya iaitu pemanduan berhemah...
Apapun, raya tu raya jgk..puasa jgn lupa ganti tau...

Thursday, September 10, 2009

Hahaha...tukar template lagi..


Entah kali ke berapa dah tukar template blog ni...
Manusia x pernah puas dgn apa yg ada..
tp klu for better apa salahnya kan..
Tak kisah la kalau org kata syok sendiri pun....
Yg penting kita sendiri suka......
Sbnrnya ibu ni jeles ngan blog jiran ibu Suzie  tu....
suzie, saya tlg promote blog awak plk ye..jgn lupa kasi kuih raya nanti..
blog dia sgt best...catikkkk......
tapi kan suzie, Aziziku ckp dia tak faham apa yg awak tulis...hahahaha....
tapi tak pe la, saya akan memahamkan dia, akan maksud awak itu..
Conclusionnya, marila kita teruskan ber blogging...

Thursday, September 3, 2009

Aku rasa....

Dah 2 thn lbh aku ..........
Rasanya aku......
Selama tu juga la aku.....
Aku hilang....
Memang semua itu......
Kadang2 aku rasa macam nak....
Sebab tu la aku selalu tengok....
Tapi sekarang ni keadaan....
Sebenarnya aku sangat-sangat.....
Dengan.....
Aku tau banyak yang harus aku fikirkan untuk......
Dan aku masih bersyukur dengan.......
Nasib baiklah aku ada...............dan.........
Dan itu lah yg memberi.........
Aku pun tak pasti sampai bila aku akan....
Haruskah aku.....????
Ya Allah...Berilah petunjuk kepada hambamu ini...Hanya Kau yg mengetahui apa yg terbaik untukku....

Wednesday, September 2, 2009

Balik kampung......

Last weekend sempena drag cuti merdeka Isnin tu, kami semua balik kampung kat Batu Kurau nun...
Najihah plg excited nk jumpa Opah ngan Tok Wan..sbnrnya opah ngan tok wan lg excited nk jumpa Najihah..Ibu ngan abah tak balik pun tak pe..yg penting Najihah...
Best sungguh berpuasa kat kampung..dpt rasa masakan mak..semua org balik...
Ayah Ngah & mak ngah, pak su, tp pak cik apis tak dapat balik sebab dia ada class kat UM nun..
Kesian mak cik tak de geng...mak cik yg cuti sekolah seminggu tu balik shah alam..then kami bwk lari dia balik kampung sabtu tu...mak cik tengah mabuk2 tu..dlm perut mak cik ada baby!!
nanti najihah dpt adik sepupu...so najihah boleh la buli dia..kehkehkeh..actually Najihah dah ada sepupu, tp Allah lebih sayangkan dia..Dia dah pergi sejak 7 bln dalam perut mak ngah..itu semua dah takdir..Dah ada bidadari tunggu ayah ngah & mak ngah kat syurga kan...
These are few pictures yg sempat ibu snap....

Sebelum balik kampung kita mandi dulu....
Abah yg tengah drive sambil control macho...
Najihah main dalam keta dgn mak cik..mak cik tu dah la tak larat, tp terpaksa layan najihah...
Bila dah penat & ngantuk, Najihah melepet kat mak cik...
Sempat pergi shopping kat Taiping Central...Najihah, mak cik and opah...
Ok, raya nanti kita balik lagi ye.....