Thursday, January 14, 2010

Sampai di sini saja.....

Salam,



Pada tanggal 11/1/2010, secara tidak rasminya ibu dah stop pumping..
Walaupun still syok sendiri, masih bawak pump dtg ofis..
susu ibu mmg dah nak kering..dan ibu mmg tak larat nak mengepam jugak..Bg ibu2 yg dah biasa pumping, pasti akan rasa penat & haus lps pumping kan..

susu plk dah jd kuning dan pekat sbb dah start produce kolestrum..hbs pump ibu pun dah jd kuning...patutnya rasa dah jadi lain..
Tp Najihah minum selamber je, mcm x de apa2 perubahan...ada org ckp baby akan weaning off sendiri bila dah jadi cam ni sbb rasa dah tak sedap..
Najihah still akan fully BF klu dgn ibu..kat nursery mmg totally FM..no more stock dlm freezer..
Ibu ni bukan la jenis yg mass production pun..susu untuk Najihah cukup2 makan je..
Stock pun ada la untuk seminggu je cam tu...tak macam org lain stock untuk 6 bln pun ada.
Rezeki masing2 ye dak...Mmg niat di hati nak tandem nursing ms pregnant ni, tp dah rezeki
Allah bg setakat ni je...redha je lah..
Dalam bnyk2 susu yg Ibu try,akhirnya Najihah nk minum susu Dutch Lady 123 perisa coklat..
Mgkin sbb dia rasa mcm air milo kut, bkn mcm susu..
sbb klu susu putih lain mmg dia refuse to drink....Setahun sebulan najihah minum susu
Ibu, tiba2 nak minum susu lain, mmg la ada culture shock..
Tp alhamdulillah Allah permudahkan...mungkin sbb dia pun dah besar, dah makan macam2,
so tak plk nampak apa2 allergy ke...buang air pun mcm biasa je...
InsyaAllah klu after deliver ni, susu dah back to normal, boleh la ibu
fully BF Najihah and adik ye...



Anak dara bertocang yg kyusuk tgk TV


Ohhhh merempit dgn beskalnya di tepi tasik...


Abah train Najihah..sesi panjat2 kereta Abah


Comotnya...anak sapa la ni...


Beskal lagi...