Thursday, April 1, 2010

Aktiviti last week...

Last week ibu ada mcm2 aktiviti...nak di huraikan dgn ayat2, aduih letih la...1 picture means thousands words...jd tgk gambar pun blh tau dah jln cerita keseluruhan....mcm tgk cerita charlie chaplin dolu2...tak dak suara pun, tp kita leh faham gak..blh gelak gak.....so meh tgk gambar2 kat bwh ni..


1) Family activities..

Shopping di tesco...najihah selsema,so kena la pakai sweater..sibuk nak pegang berus2 toilet tu..

Bermain layang-layang...hebat kan ibu main layang2 sambil duduk je..mak buyong tak larat nak berdiri..
Najihah plk sibuk dgn makanannya....eh mana Abah?...of course la yg jd tukang kangkap gambor..

2) Aktiviti Najihah..


ermh...dah ada meja study sendiri...beli masa my dear sale hari tu...tgh sibuk buat homework tu...

Ini lah homework yg cikgu bg kat sekolah..melukis mural di dinding rumah..huyehhh...!!!!



3) Aktiviti Abah......


 
Ini adalah aktiviti tetap abah during weekend..temankan Najihah mandi kat dlm swimming pool dia....



Tak lupa juga maintenance akuarium kesayangan abah...dgn ikan kelisa kesayangannya...



4) Aktiviti Ibu.....

 akhirnya setelah bertahun2, siap jugak ribbon embroidery tote bag ni...dah selamat ibu bwk pg ofis..buat isi telekung...



 ooohh....ibu jahit booties ni utk adik Najihah nanti.....tgk je tutorial kat internet tu..

 Org sibuk dgn felt, ibu pun mula la terpengaruh...entah cam mn rajin, buat kan handphone casing
untuk 3 mak dara kat ofis ni...simple2 je..baru nak belajar2..

yg ni plk, atas permintaan buk yana...tp ibu buat untuk semua la...ermh...comot2 je...Diaper holder..
blh letak max 3 diapers and wipes klu nak pi mana2..masukkan je dlm handbag ye...senang nak capai..

Itu saja aktiviti last week...tatatatata.....