Tuesday, August 18, 2009

Last week story...

Alhamdulillah.....Syukur sangat pd Allah, Najihah dah sihat..tinggal batuk je sikit2..esok dah tk yah mkn ubat...

Last week, ibu najihah cuti panjang 4 hari..starting from Tuesday till Friday..
Najihah demam sejak Sabtu tp on and off.Tp hari selasa dia demam continueosly sampai la hari khamis...tambah ngan selsema and batuk berkahak..



dah 2 klinik biasa bwk dia pg..lastly ibu & abah decided bwk pg Azzahrah jgk jumpa Paed Dr Nazim..Dr Nazim ada malam..So tunggu abah balik keje dulu..then balik kajang..after maghrib terus keluar ke Azzahrah..kat kajang pun najihah dok merengek.main ngan atuk pun tak nak..


Dr Nazim diagnosed Najihah kena infection sbb dalam telinga dia merah2...so dia start la antibiotic..dah mcm2 antibiotic Najihah makan sejak umur dia 5 bln.
Then lg sekali kena amik nebulizer..tp kali ni Najihah dah tak jerit2 mcm dulu..agaknya dia ngantuk sama kut..kali ni dia cool je..tgk muka abah, tgk muka ibu..ms bg gas kat emergency room tu, ada sorang pompuan suspect H1N1..takut jgk dok situ lama2..then org hospital serdang datang amik ngan ambulance..mana2 suspect H1N1 kat hospital private mesti kena tendang pi goverment jgk...

Precaution from H1N1....masa kat Azzahrah..



Jumaat, Najihah dah tak demam...so continue antibiotik & ubat batuk je..

Alhamdulillah Monday ibu dah blh pg keje..Najihah pun dah blh pg sekolah..rupa-rupanya ramai bdk2 kat Nursery tu yg demam, selsema, batuk...
Harap2 nya lps ni Najihah sihat walafiat....


Masa cuti tu, Ibu langsung x leh buat keje rumah..so abah pun amik cuti gak Tuesday and Thursday...Abah tlg ibu buat keje rumah..masak, basuh kain, kemas rumah..Abah baik kan Najihah!!...



Ni la sambal ayam campur ikan haruan ( seekor je) yg abah sempat bwk balik ms pg janda baik hr tu...sedap jgk abah masak..Abah, lain kali masak lg ye...

2 comments:

Azizi said...

Alhamdulillah, Najihah dah sihat...abah pulak sakit..

mochitsuki said...

wa.. besh nye..
incek azizi buleh masak..
untungggg.. rajennnn..

nnti mesti najihah akan kuat..
bile dia besar ti..
sbb da makan antibiotik..
masa kecik2..
hope dia oke..

Post a Comment

nak tulis...