Monday, March 1, 2010

Gown polkadot Comel for gigirls....

Alhamdulillah, finally ibu dpt siapkan jgk gown2 polkadot merah ni untuk anak2 dara birthday girls 3 org tu, sepupu2 Najihah...



A-Line gown = for Nurina Adlina ( february)

Adlina ni kecik je orgnye...lincah plk tu..so buat A line dress tuk dia..senang sikit nak bergerak..nanti klu dah tinggi blh buat top je pakai ngan seluar..



Peasant top = kak Syikin ( january)

kak Syikin dah meningkat remaja...chewahhh..so buat blouse je untuk dia...



Gown kembang = for Athirah Sofiya ( february)
Athirah ni character nye lembut2 cam ladylike sikit..so buat gown kembang2 untuk dia...

Athirah & Adlina is now 1 year old...Kak syikin dah 5 thn....
Wpun dah belated, tp x pe lah..hr tu pi jln2 nk cr hadiah untuk gegirls ni, tiba2 ibu terasa cam nk pi cr kain jahitkan sendiri..So ibu pun pi la ke Tewah..dah lama nk beli kain polkadot..so ibu beli je Japanese Cotton 2M + plain cotton 1 meter..dpt gak 3 helai baju..haha, senget benget pun tak kisah la janji blh pakai...Sorry la anak2, mak su br je nak merajinkan diri dlm jahit menjahit ni...
Untuk Najihah plk, don't worry, bnyk lg kain menunggu tu untuk jd baju Najihah...

Harap2 semua blh pakai ye...ibu agak2 je ukurannya..
Apapun, Happy Birthday to all of you girls..moga jd anak2 solehah..penyejuk hati ibu dan ayah...

12 comments:

ummi Eiz said...

wah wah wah... i loikeee.....

kipidap bebeh

Ros said...

ya i will kipidap ummie...

Ena said...

salam kenal & ziarah..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusnyeeeee

untung la eh..bini sapa la ni? wekekekek...

Ros said...

Salam Ena, terima kasih sudi singgah....

Rose,dah tentu2 la bini abahnye Najihah....heheh..

hushuss said...

alaa...i loike jugak. tp baju gegirl je. nak baju boboy. hahahaa..

ibu, hazrat nak satu jugakkkk...hehehe..tp nak yg ibu jahitnye. huahuahuahua..

Ros said...

Hazrat, baju boy ibu belum khatam lg...klu nak ibu beli je la nanti..huahuahua...

MrKelisa said...

Cantiknye baju2 nie...yela mana tak cantik, dok pakai Brother NV50...patutnya tulis nama sekali baru best...buat baju nie 50 helai, jual 50hinggit sehelai, baru boleh beli mesin jahit tepit pulak...

Yati said...

Pandainya Ros jahit. Boleh buat bisnes ni. :)

Ros said...

MrKelisa,sponsor la mesin jahit tepi plk...

Yati,
Ini pun bertahun nak siap..

^wirda^ said...

waweee..hebatlah rosie.. camni aku pun sanggup la nk teran anak pempuan..hahahha nanti buat kat bb girl aku same ye.hahha

Ros said...

Wirda,

Blh....tunggu hang bersalin dulu la...

Post a Comment

nak tulis...