Thursday, January 14, 2010

Sampai di sini saja.....

Salam,



Pada tanggal 11/1/2010, secara tidak rasminya ibu dah stop pumping..
Walaupun still syok sendiri, masih bawak pump dtg ofis..
susu ibu mmg dah nak kering..dan ibu mmg tak larat nak mengepam jugak..Bg ibu2 yg dah biasa pumping, pasti akan rasa penat & haus lps pumping kan..

susu plk dah jd kuning dan pekat sbb dah start produce kolestrum..hbs pump ibu pun dah jd kuning...patutnya rasa dah jadi lain..
Tp Najihah minum selamber je, mcm x de apa2 perubahan...ada org ckp baby akan weaning off sendiri bila dah jadi cam ni sbb rasa dah tak sedap..
Najihah still akan fully BF klu dgn ibu..kat nursery mmg totally FM..no more stock dlm freezer..
Ibu ni bukan la jenis yg mass production pun..susu untuk Najihah cukup2 makan je..
Stock pun ada la untuk seminggu je cam tu...tak macam org lain stock untuk 6 bln pun ada.
Rezeki masing2 ye dak...Mmg niat di hati nak tandem nursing ms pregnant ni, tp dah rezeki
Allah bg setakat ni je...redha je lah..
Dalam bnyk2 susu yg Ibu try,akhirnya Najihah nk minum susu Dutch Lady 123 perisa coklat..
Mgkin sbb dia rasa mcm air milo kut, bkn mcm susu..
sbb klu susu putih lain mmg dia refuse to drink....Setahun sebulan najihah minum susu
Ibu, tiba2 nak minum susu lain, mmg la ada culture shock..
Tp alhamdulillah Allah permudahkan...mungkin sbb dia pun dah besar, dah makan macam2,
so tak plk nampak apa2 allergy ke...buang air pun mcm biasa je...
InsyaAllah klu after deliver ni, susu dah back to normal, boleh la ibu
fully BF Najihah and adik ye...



Anak dara bertocang yg kyusuk tgk TV


Ohhhh merempit dgn beskalnya di tepi tasik...


Abah train Najihah..sesi panjat2 kereta Abah


Comotnya...anak sapa la ni...


Beskal lagi...

11 comments:

^wirda^ said...

nak beli beskal jugak lahh..

Ros said...

wirda, beli2 nanti blh suh anak2 racing....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

takpelah. at least dah bagi setahun lebih. itu sudah cukup utk dibanggakan..

rasa dia lain eh bila dah kaler kuning?

takpe..sy doakan ros dpt tandem nursing..caiyok caiyok..:-)

rosma said...

najihah tu nk tlg mamanyer..xyah susah pumping dah..kira ok la tu dh sampai setahun..

Yati said...

Ros,
bagus ye, kalau dah boleh terima fm. Najihah nak bagi can kat adiknya. Lagi pun, sian ibu penat. ^_^

Ros said...

Rose: selalunya bila pregnancy dah masuk 4 bln, dah start produce kolestrum, so rasa dan warna dah jd lain..susu pun makin pekat,klu baby yg jenis fussy,mmg x nak dah susu tu..

Rosma: mungkinkah nama kita sama...ye la alhamdulillah rezeki Najihah ada gak setahun...

Yati : Semua ibu pun tak kisah berpenat lelah demi anak kan..alhamdulillah semuanya Allah permudahkan..

Anyway, thanks semua for your supports...

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO, SHAH ALAM
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Yati said...

Hi Ros!
Sihat ke? ^_^

Ros said...

Hi Yati,
Alhamdulillah...sihat ibu2 mengandung je...rajinnye Yati singgah dlm dok sibuk2 tu....

hushuss said...

Aku dok sebelah hang, tau la mcm mana. hang dok sebelah aku, tau la mcm mana. Yang pastinya byk pengajaran Hazrat dan Najihah bagi kat kita selama ni kan? Insyallah, apa yang kita experience masa dgn depa akan jadi pengajaran utk adik2 depa. I pun dah redha rezeki Hazrat merasa susu aku setakat November thn lepas ja. Syukur...

Yati said...

Hi Ros,
oh, mesti singgah rumah kengkawan. How are u today? ^_^

Post a Comment

nak tulis...