Wednesday, June 16, 2010

Taraaaaa!!!!!.....hahaha still belum bersalin lagi..

Salam..

Saja je nak buat entry untuk jawab komen kengkawan...sementara belum bersalin lg ni..hehehe..heboh je kan dah nak bersalin..tp baby still x nak  keluar..belum ada tanda2 pun lg..sakit2 pun tak..Isnin & selasa Dr bg mc..tp hr ni mls nk duk rumah..baik pi keja, jalan2 sket..mn tau blh bersalin...hihihi..
Dr kasi chance sampai Jumaat ni..lps tu br decide nk induce or tunggu lg..hrp2 x yah la induce..biar la sakit tu dtg naturally...ooh dulu ms bersalin kat najihah kena drip tu pun sakit yg amat..klu induce ikut bawah tu lg sakit ke ? ada ke sesapa yg dah experienced?...

rose,
thanks rose, takut2 pun kena gak harung nih....

wirda,
hrp ingat lagi la skill meneran tuh..tp klu dah sampai time tu, teran je la..

zie,
aahh zie pantang kat bt kurau le....meh dtg melawat nanti bwk angpow busat2...

Suzi,
Tu la lg ngeri rasanya nak kembali ke saat2 itu...tp kita doakan la yg terbaik kan...
meh awak dtg visit saya dulu, nanti sy pi visit awak plk..hehehe..

ummi Eiz,
your luck is next year...i wish! Najihah dah tak sabar nk dpt adik tu...

Suzie,
Tunggu awak kena gigit semut plk next year...hihihi...yeay2, suzie x leh pg obersea la next year...
dengki tak I ?

Yati,
Thanks Yati...doakan semuanya di permudahkan ye...

10 comments:

ZiE FAUZi said...

k.wati, masa bersalinkan alya, zie kena induce.. sakit sgt2.. tp tak tahu la mana sakit lg, induce ker normal.. sbb biasa rasa yg induce jer,yg normal tak rasa lg..

InsyaAllah, kalau takder aral, nanti kami pi melawat...

Ros said...

Zie,

tu la, sakit ni benda subjektif...masing2 la rasa kan...tak kisah lah, apa cara sekalipun, yg penting anak and ibu selamat....

^wirda^ said...

hahaa...ya ya buleh buat entry lg..kire sihat lg tu...
kalo brani, esok mai la lagi..hahaha

MrKelisa said...

ish2, sempat lagi tue berblog....tak sabar nak jumpa Azzahratun Naxxx....

Ros said...

wirda,
InsyaAllah...klu blm meletup lg mesti mai...

Ros said...

MrKelisa,
Sambil2 je...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

induce kat bawah cakit..ehhe
sy pernah alami
sampai satu ketika tu..rasa sakit ilang n sy sempat terlelap..maybe 2second!

ape2 pon..semua atas org..ada yg ok aje
ehehee

Yati said...

Sakit kalau induce. Tapi, cepat baby keluar. Bagi Yati la. Sebab dah second time normal delivery waktu tu. Tak sampai sejam, dah rasa nak meneran, baby pun keluar.
Yati doakan Ros dan baby selamat. Banyak baca yassin, boleh mudahkan bersalin, Insya-Allah.

sz | m.s.s said...

ros, kita ada experience induce ikut bawah #1 dulu...mmg sakitnya lain macam, cam cepat sgt progress nya...beza ngan kawan yg sakit secara natural, dia kata kurang sikit sbb bukan cara "paksa" kan...apa pun yang penting ibu + anak selamat melahirkan & dilahirkan ye...ok insyaAllah nnt ada peluang kita mlawat awk ye, nnt sms suhaimi / war2kn kat fb ye... :)

mochitsuki said...

hahaha.. dengki ek..
tu la.. tade rezeki..
nak pegi beijing nih..
adehhhhh

Post a Comment

nak tulis...