Wednesday, December 15, 2010

Sehari Bersama Abah..

Salam..

Dah lama ibu nk buat entry ni..tp malas...
Tp hr ni dah rajin sikit....kisah ni berlaku pd 7 hb yg lps..masa cuti awal muharam..
Company ibu x cuti, tp replace pi ke hari Jumaat...nursery plk tutup..ermh...abah la kena jaga anak2....meh tgk cerita "sehari bersama abah"...


Pagi2 sblm pg keja ibu dah masak nasi siap2 untuk abah and najihah...


 Abah suruh Najihah makan sendiri...Anak2 ibu kena berdikari bila ibu x ada ye...

 masa minum susu !!!!!!!!!
Abah dah pro mcm mn nak handle ebm...
So no problem !!

 Tengahari plk lps mandi, abah bwk main kat luar kejap....seronok nya kakak and adik....

 Petang nya, abah sumbat dua2 beradik ni dlm stroller dan pegi main kat playground.......yey !!!!!!

Bila ibu x ada, blh plk behave..klu ibu ada, dua2 nak buat perangai...

Kredit and thanks to abah sbb jaga anak2.....cam ni blh la tinggal selalu...


Ohhhh..Najihah and Nadhirah nak wish congrates to mama huspa for her graduation....kakak and adik akan follow her step.....
Semoga mama huspa terus maju.......!!!!!! yes, you can do it....

7 comments:

Yati said...

comelnya budak-budak tu, Ros.
sama la dengan budak kecik sorang kat rumah ni, Sulaiman. Bila naik keta dengan bapaknya, boleh diam. Tapi bila mama ada, tak leh dok diam langsung, a.k.a. ngada-ngada. Hehhe... manja tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

last week pon suami sy jaga rafiq sehari. alhamdulillah semua ok. nak2 lagi bab handle ebm..eheheeh
tahniah kat depa kan? bkn takleh nak jaga..time kite takde leh lak jaga anak2 ngan elok..:-)

Ros said...

Yati,

Mmg, bila kita ada, mcm2 la peel depa ni...hok hek, hok hek...duduk ngan bapak ok plk...x banyak songeh pun...bila ibu blk, start la balik mcm2 bunyi dah...biasa la kan, dgn ibu la nk bermanja pun..itu la kelebihan ibu...

Rose,
syukurlah husband2 kita ni blh handle EBM kan...
x lah susah hati bl tinggal anak..tu br anak sorang tu rose, nanti rafiq dpt adik lg la bapaknya terror tu....

sz | m.s.s said...

heee...
sgt montok la drumstick adik baby nadhirah tu...sedap gegettt..ihikss..

Ros said...

Suzi,

Ini la penangan susu ibu...huhuhu...

hushuss said...

oh, terlambat sungguh mama huspa tgk entry ibu nih. Thank you sayang-sayang mama sekalian. Terharu tau! Rasa cam nak nangis. Bila dah besar, ikut jejak mama huspa belajar, tp kena belajar muda-muda, pastu kena belajar tinggi-tinggi smpi PHD. paling penting jadi anak2 solehah dan taat kat ibu dan abah tau!Ibu ni siap curi gambaq mama lagik, kena bagi kredit nih.

Congratulations jugak kat abah Najihah dan Nadhirah sbb terror sungguh jaga anak2 dara comei-comei ni. Jadi ibu, apa next step kita utk bagi latihan berterusan kat abah anak-anak dara ni?

Dewi Aja said...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

nak tulis...