Thursday, April 1, 2010

Aktiviti last week...

Last week ibu ada mcm2 aktiviti...nak di huraikan dgn ayat2, aduih letih la...1 picture means thousands words...jd tgk gambar pun blh tau dah jln cerita keseluruhan....mcm tgk cerita charlie chaplin dolu2...tak dak suara pun, tp kita leh faham gak..blh gelak gak.....so meh tgk gambar2 kat bwh ni..


1) Family activities..

Shopping di tesco...najihah selsema,so kena la pakai sweater..sibuk nak pegang berus2 toilet tu..

Bermain layang-layang...hebat kan ibu main layang2 sambil duduk je..mak buyong tak larat nak berdiri..
Najihah plk sibuk dgn makanannya....eh mana Abah?...of course la yg jd tukang kangkap gambor..

2) Aktiviti Najihah..


ermh...dah ada meja study sendiri...beli masa my dear sale hari tu...tgh sibuk buat homework tu...

Ini lah homework yg cikgu bg kat sekolah..melukis mural di dinding rumah..huyehhh...!!!!



3) Aktiviti Abah......


 
Ini adalah aktiviti tetap abah during weekend..temankan Najihah mandi kat dlm swimming pool dia....



Tak lupa juga maintenance akuarium kesayangan abah...dgn ikan kelisa kesayangannya...



4) Aktiviti Ibu.....

 akhirnya setelah bertahun2, siap jugak ribbon embroidery tote bag ni...dah selamat ibu bwk pg ofis..buat isi telekung...



 ooohh....ibu jahit booties ni utk adik Najihah nanti.....tgk je tutorial kat internet tu..

 Org sibuk dgn felt, ibu pun mula la terpengaruh...entah cam mn rajin, buat kan handphone casing
untuk 3 mak dara kat ofis ni...simple2 je..baru nak belajar2..

yg ni plk, atas permintaan buk yana...tp ibu buat untuk semua la...ermh...comot2 je...Diaper holder..
blh letak max 3 diapers and wipes klu nak pi mana2..masukkan je dlm handbag ye...senang nak capai..

Itu saja aktiviti last week...tatatatata.....

10 comments:

Yati said...

Bestnya main layang-layang. Kat mana tu? Siap dengan picnic basket lagi. :)

Ros said...

hi yati...

main kat bukit jelutong, shah alam ni ha...meh la yati turun shah alam..blh join main layang2..

^wirda^ said...

ah last2 pi sendiri ek..hahahha plan2 hujan..

neway tengkiu utk hp case ngan diaper bag tu..i dh guna..sgt cumel dan mendapat pujian..haha. actually nk buat entry..tp lupa..hahah

Ros said...

ya la buk wirda....ni kira on the spot ja..tgk cuaca ok, terus keluar pi main....
susah plan2 bagai x jd plk..
len kali kita plan lain la..agak2 bkn musim tengkujuh...br leh plan kaw2 punya..

MrKelisa said...

okla, macam2 aktiviti..ganti dengan aktiviti tak pegi genting...ibu kena ganti lain kali...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

cantik bootie tu, kiut sangat

Ros said...

CRAZYBEAUTIFUL88,

Blh cari Tutorial dia kat internet...simple je...

mama | ayah | sarah | syimir said...

awal2 lg najhah dah tunjuk kreativiti dia kat dinding ye..sama la ngan anak bujang kat rumah ni...sebaya kan... :)

Ros said...

suzi,

nk marah pun tak leh..biarlah dia dan adik2 berkarya dulu kat rmh ni..dah besor sket baru tkr cat asal ni....Najihah thn 2008..

MrKelisa said...

mana nie. tak update2

Post a Comment

nak tulis...