Tuesday, May 12, 2009

Story of the week..






1st May 2009
Labour day hr tu balik kg..Sabtu Najihah demam..temp dia about 37-38.makan ubat tp tak kebah2 jgk..dengan batuk & selsema sekali..kahak dia cam bnyk sgt..

4th May 2009
Monday ambik emergency leave..balik dr kg temp bdn najihah shoot up to 39C.apa lg hubby ckp kena bg ubat bontot tu jgk..sbb dah tinggi sgt..after bagi ubat tu temp dia drop to 35C.Bdn dia berpeluh2..lega sikit ingat kan esoknya dah boleh pg keje..tp after 6 hours,kaki tangan dia dah menggigil2..temp shoot up to 39.5C..air mata aku ni dah laju je turun..kesian sgt tgk keadaan dia time tu..bibir pun dah pucat semacam..dalam hati ni doa tak putus2..ya Allah, selamatkan la anak aku ni...
Bagi lagi 2nd ubat bontot, then terus je pg ke emergency hospital sg buloh..
Pukul 1 pg time tu..sepanjang perjalanan tu air mata ni tk henti2 mengalir..
sampai sg buloh, dah la sakit hati ngan sorang nurse tu, tunggu turn dkt sejam..
At that time temp pn dah drop ke 37++ ms Dr check tu..So,cam biasa la goverment style, Dr just bg sirap demam & antibiotik..pukul 4 pg baru sampai rumah..
Balik tu, x leh tido sgt, kena selalu monitor dia..sampai la ke pagi.

5th May 2009
Ubat bontot tu thn about 10 hours.then temp naik balik..tp about 38C je.
Alhamdulillah, ada improvement..So just bg sirap demam je..ok kejap..after 6 hours kitaorg bg lg sekali sirap tu eventhough temp dah tak naik..then it continueosly stable...syukur sesangat..terima kasih ya Allah kerana memakbulkan doa kami.

6th May 2009
Pg jumpa Dr nazim,kat Azzahrah.Dr ckp suspect bacteria infection sbb tekak and telinga dia merah2..so Dr bg antibiotik..najihah dah pernah ambik 3 jenis antibiotik..Dr suh sedut gas(nebulizer) jgk utuk bg peparu dia longgar sikit.so kahak akan senang keluar..menjerit2 dia masa bg sedut gas tu..hubby buat, aku pegang dia..tak sampai hati tgk dia meronta2.tp terpaksa keraskan hati.untuk kebaikan dia jgk..

7th May 2009
Najihah makin aktif..asyik mengangkat2 punggong nak merangkak la tu..Suara pun makin kuat.gelak mengekek2 nak plk tgk muka abah..mesti muka abah kelakar sgt..tak agah pun dia dah mengekek2...Alhamdulillah, najihah dah sihat..

0 comments:

Post a Comment

nak tulis...